Summertime

Är riktigt sugen på att gå och se Porgy & Bess som går på Operan i Malmö. Det är liksom once in a liftime möjlighet. Men jävligt dyrt är det. Ska dock ändå kolla om det finns biljetter kvar och sen se om jag kan klämma in det på något sätt i min ekonomi. En vän till mig såg den och enligt henne var den riktigt bra.

Skita i att gå ut en helg och strunta i att fika med vännerna under veckodagarna och istället se en opera? Vi får se.

Men man blir ännu mer sugen när man lyssnar på "Summertime" av  Ella Fitzgerald & Louis Armstrong. Ska sluta lyssna nu.

Avlägsna vänner

Har en kär vän som bor långt åt faderittan. Verkligen långt åt faderittan. Det är himla synd att han fick jobb så långt bort och tvingades flytta. Tvingades och tvingandes...ja, ni vet vad jag menar. Han har det dock verkligen bra i det nya landet och trivs med det nya jobbet. Det är ju bra att han är lycklig. Och jag är inte det minsta avis när han skickar perfekta bilder från det nya landet, där han lever sitt nya liv. Näää, inte det minsta.

Jag blir dock mäktigt förbannad då han berättar att han ska komma och hälsa på här hemma i Swe i början av juli. Say what? Måste dubellkolla almanackan. Är det inte just då jag åker iväg på semester en månad? Jo, det är det. Så vad händer nu? Man har saknat sin vän som har flyttat...mucho! Nu när vännen kommer för att hälsa på här hemma så åker man själv iväg.

Jag är bitter. Nu förvandas jag till en pissmyra.

Men skit i det då!

Äntligen när jag införskaffar en röd herrskjorta så byts manuset hejvilt. Jag behöver tydligen inte en röd herrskjorta längre. Jaha, tack för det!

Men det är ok. Jag ska försöka andas lungt...

I am in löööve with Kelly!

En sådan här vill jag ha! En röd Kelly! Fast sådana här går på flera tusen. Någon som vill sponsra mig? Tänk så snyggt den hade suttit på min arm. Himmel!

                               

                                                  BEGÄR!

Bitter

Det finns ju sådana där människor som är allmänt bittra. De ska alltid komma med något spydigt att säga och trycka ner andra som verkar ha det bra och som verkar vara lyckliga. Ni vet sådana där bittra pissmyror. Alla känner någon sådan pissmyra.

Jag känner också en sådan pissmyra. Jag fattar inte hur människan orkar vara bitter hela tiden och sur för jämnan.
Jag har försökt att inte kommentera tillbaka och låta alla spydiga kommentarer bara rinna av mig för på något konstigt sätt tycker jag synd om denna stackars bittra person. För något måste ha gått riktigt jävla fel i personens liv för att denna ska bli så bitter.

Nu har jag dock bestämt mig för att börja agera annorlunda. Orkar inte vara tyst och snäll längre. Skiter i att vara empatisk och försöka förstå. Någon annan får göra det. Nästa gång pissmyran pissar på mig så kommer jag pissa tillbaka. 

Så se upp alla bittra och surmulna pissmyror! Tänk till innan ni yttrar er och försök bita ihop och helst inte yttra er för biter ni inte ihop så lover jag att bita er!

En sådan Tee måste jag ha!

                                     

                                            Tack för tipset Mange!

              p.s. Bilden är hämtad från www.thinkgeek.com. Såklart:)

Stenis



        Hahaha! Så jädrans bra.

Lyckad utgång

Det blev en lyckad kväll igårkväll! Myste med öl och vitlöksbröd. Det har nu blivit lite av en tradition att köpa vitlöksbröd eller pommes varje gång vi tjejer går ut. Hm...vet inte om den traditionen är bra för vi känner själva inte av vitlöksdoften medan andra gör nog det. Så om vår tanke är att hålla alla borta från oss, så lyckas vi nog åstadkomma det med vitlöksandedräkten.

Men vem bryr sig, så länge vi har det skoj:)..och vitlöksbröd är sååå gott!

                       


Här var det tomt

Det finns ett skribentforum där jag skriver lite olika alster ibland. Främst dikter. På min presentation står det: "Här var det tomt" och så är det en bild på mig sidan om dessa ord.

Idag fick jag frågan av en diktande främling om varför det känns så tomt. Känns konstigt att prata om sådant med någon man inte känner men samtidigt känns det ok. Folk brukar oftast vara lite nerstämda på dessa skribentforum och ge intrycket av att de känner sig lite tomma och lite lost. Oftast då man frågar folket på forumet hur de mår så får man ett ärligare svar än det gamla vanliga : "Jo, tack, jag mår bra. Hur mår du?". Man får faktiskt veta hur de verkligen mår. Kanske är det just lättare för att folk inte känner varandra och det gör det enklare att öppna sig för en främling. Sedan är de flesta i forumet oupptäckta författare och sådana är kända för att vara i kontakt med sina innersta känslor och kanske även kunna sätta dessa på pränt.  Vilket underlättar nog det för dem att öppna sig så hjärtligt.

Nu när jag har öppnat mig, en bit, så frågar jag den diktande främlingen hur han mår. Svaret är väntat nog inte :"Jo, tack, jag mår bra."

Alla har vi våra svarta hål.

Sucker for babies

Har ni sett den där Libero, up&go, reklamen? Bebisar som spatserar på en catwalk i söta blöjor och kastar slängkyssar till publiken. Ah! man smälter ju. Det är den gulligaste reklamen på länge tycker jag.


www.gravid.se

Hittat!

Jakten på herrskjortan gick bra. Hittade en billig röd skjorta som kommer funka. Måste bara klippa av de långa ärmarna, för skjortan behöver nämligen vara kortärmad. Men det är nog lätt gjort. Pustar ut!

Ikväll blir det utgång med några tjejkompisar och ev syrran. Behöver komma ut lite och bara ta en öl eller två. Har faktiskt inte varit ute på ett tag nu. Har bara inte blivit av. Ska försöka även planera en semesterresa med tjejerna så vi får nog snacka om det ikväll. Vi vet var vi ska åka och ungefär när men vi får bestämma lite närmare hur länge vi kommer vara borta och vem delar rum med vem. En av oss snarkar och det är inte populärt! Får bli kuddkastning och vattenpistolattack om inget annat funkar. Någon som har bra tips mot snarkade vänner?


Röda herrar

Blommor till spexet kommer fixas av en jobbkompis men den röda herrskjortan, som absolut behövs till spexet,  är ännu inte hittad. Måste dock erkänna att jag inte har letat så mycket heller. Tidsbrist skyller vi på. Måste hitta en nu under helgen.

Men innan jag ger mig ut på jakt  efter skjortan så drogar jag mig med lite kaffe.  En regntung dag idag så något energibringade behövs ju.



TRÖTTER

Känner mig helt mör i kroppen. Har precis ätit så det kan bero på det. Behöver nog komma ut lite och röra på mig. En shoppingrunda kanske? Behöver ändå köpa lite blommor och en röd herrskjorta till spexet som har premiär nästa vecka. Mitt allra första spex! Jäklar vad kul det kommer bli att stå på scen:) Håll alla tummarna ni har så man inte skämmer ut sig helt.

P.s.

Glömde välkomna er till min nya blogg. Nu är det iaf gjort. Välkomna:)

En dag i taget

Nationella prov är inget skoj ska ni veta. Inte skoj att skriva som elev men inte heller roligt att rätta som lärare. Men nu är skitet gjort! Har rättat alla prov och tom satt slutbetyg på alla mina elever. Var inga oklarheter där och det är skönt. För att glädja eleverna så bjöd jag på kakor och saft så att levererandet av betygen skulle underlättas något. Både kakorna och betygen blev uppskattade. Alltid skönt när eleverna märker att deras slit har lönat sig.
Duktiga och kämpande ungdommar det där.

Snart är det dock studentdax och då är det bye bye med dem. Önskar alla studenter lycka till där ute in tha world.  Heja heja!

 

       

     

 

     Glöm inte fira era studenter med blomster!
Bilden är från http://busigt.se/images/Blommor.jpg

RSS 2.0