Glaset är inte halvtomt...


Äckelgubbe!

Jag är smått förbannad över en sak som hände för någon dag sedan. Jag är även förvirrad för jag vet inte hur jag borde ha reagerat och om jag gjorde rätt i att låta bli att reagera.

Mina päron har varit på husjakt ett tag och nu, äntligen,  hittade de något de verkligen gillade och det  "klickade" liksom. Huskärlek vid första ögonkastet kan man kalla det. Eftersom pappa är bortrest på någon affärsresa så ville kära mor att jag skulle följa med henne och prata med mäklaren och säljarna och vi skulle gå över kontraktet tillsammans. Jag följde såklart med. När det långa mötet äntligen var över så skakades det hand med både säljarna och mäklaren. Säljarna är ett gammalt par som nu ska flytta för de tycker det är svårt att ta hand huset  och trädgården och det har blivit alldeles för stort för dem. Först då jag träffade paret verkade de ett sådant där riktigt kärt par och de verkade hur goa som helst. Men looks can be deceiving!

Efter att gubben hade skakat min hand så gav han mig en kram. Han passa de då på att placerade sina vidriga gubbjävelhänder på min häck! Va fan? Mamma såg ingenting för hon höll på att skaka hand med mäklaren. Jag tittade bara förvånat på honom men sa ingenting. Visste inte vad jag skulle säga! Ville inte säga något alls egentligen utan bara ge honom en spark mellan benen.

Eftersom mamma är så kär i huset sa jag inget om det här till henne. Men fan alltså. Äckel!

Jag brukar inte låta bli att reagera på sådant här och nu går jag runt och är mest irriterad på mig själv. Borde...ha...sparkat...jäveln...ordentligt!


Give me the bottle!


Här sitter man och pluggar med ett glas vin i handen. Måste få bort den här ovanan. Don´t drink and study people!

Men jag pallar verkligen inte vara effektiv idag så jag gör allt för att slippa. Bedövar mig med alkohol och försöker på så sätt göra pluggandet mer intressant. Hmmm...känner mig dock bara sömning. Har man redan sovit bort halva dagen kan man väl sova bort hela. Eller?

Blähä


Halva dagen har gått och jag har inte gjort något vettigt alls förutom druckit    kaffe.  Känner mig så slö och orkeslös idag. Vill bara ligga i sängen och sova bort hela detta året. En halvårs lång koma önskas!

Det var ju så lätt så

En av mina vänner läste nyss en mattekurs som jag läste för evigheter sedan. Då vi snackade om kursen så nämnde jag att jag tyckte att det var nog den lättaste mattekursen jag någonsin läst. Ville även försäkra henne att hon skulle klara den bra och det var inget att oroa sig för. Nu ska vännen ha en tenta i denna kurs...vääääldigt snart. Hon är smått panikslagen för det finns en hel del satser och grejer som man ska hålla ordning på. Eftersom jag nu hade sagt att kursen var så jädras lätt bad hon mig om hjälp. Klart jag hjälper till! Det är det vänner gör.

Men. Jag minns ingenting från kursen. Nästan ingenting. Insåg det när jag kollade på extentorna och de uppgifterna som hon behövde ha hjälp med. Lyckas lösa enstaka uppgifter men långt ifrån så många som jag tycker jag borde lösa. Hur kan man glömma så mycket? Pinsamt! Det var ju så lätt, iaf då jag läste det.
 
Det är ju precis sådan här sorts ytinlärning som lärare vill att deras elever ska skippa. De ska lära för livet och inte glömma kursen så fort den är avslutad. Aja baja på mig. Jag skäms. Verkligen.


Smått besatt

Jag har blivit ett sudokufreak! Den som är mest överraskad över detta är jag själv. Har alltid fnyst åt folk som sitter på tåg och på kafferaster och löser dessa sudoku. Nu har jag blivit en av dem. Igår satt jag med ett sudoku i två och en halv timme! Herregud! De timmarna får jag aldrig tillbaka ju. Men det kändes ändå så jäkla bra när man väl hade lyckats lösa skitet. Muhaha!

Fast jag börjar ändå tycka att jag bör ägna mig åt mer meningsfullare sysslor. Kanske läsa en bok? Har en drös böcker jag ska lämna tillbaka till lite vänner imorgon. Det är böcker som jag INTE har läst ut. Var tog tiden vägen? Jag brukar planera för mycket och göra hälften av det jag planerar. Överbokar mig ständigt och sedan stressar jag ihjäl för at hinna med allt.
Hmm...eller så förtränger jag allt och sitter med mina sudoku. Så kan det kanske också vara.

Fröken Hampa?

"Den underbara solhampan"

Vet ni vad det är? Jasså, inte det. Det är mitt namn på kinesiska. Ha! Hystersikt kul att man har ett sådant drogliberalt namn. Vem kunde ana det?!

Nu tror jag inte att det finns något som kallas för solhampa men direkt översatt så blir mitt namn just det.

Undrar vad mitt smeknamn skulle vara isf. Kanske bara Hampan? 
Lite hashish, någon?



                                                                                                                                                    

Mr Snygg och jag

Det blev ingen festival för min del. Jag besökte Malmö och snyggingen men struntade i festivalen. Det visade sig vara svårt hinna med allt. Ylvsen och jag får träffas någon annan dag. 

Mr Snygg påpekade igår att lilla jag var jävligt snygg. Ha! Det berodde nog på den gamla trasan som jag hade på mig:) Mitt sedvanliga svar på den sortens komplimanger är dock : Ja, jag vet. Jag är snygg.

Vi kan väl bara konstatera att jag inte är lika ödmjuk som han är när det gäller utseendet.


Vi drar till Malmö

Idag bär det iväg till Malmö. En het grabb och jag ska fika...eller nått. Det är roligt med sådana där snygga personer som inte riktigt vet hur snygga de är. De är lite ödmjuka med sin snygghet på något sätt. Får lust att skaka om honom ibland och påpeka hur sexig han är. Det är ju det vänner är till för! Man ska ju stödja varandra och uppmuntra varandra.

Ska även försöka besöka festivalen. Brukar tycka att det är lite mycket fjortisvarning över Malmöfestivalen men jag ska ge den en chans. Jag och Ylvsen har ju vårt barnasinne kvar så vi kan nog smälta in där ändå. Om inget annat kan man ju iaf äta en langos, eller två.

Jasså, det säger du!

Horoskop ska man inte tro på. Det är bara en massa nonsens. I know that! Men ändå läser jag dagens horoskop och finner min kränkt i det som skrivs om vågen. Det står nämligen följande:

"Om du inte kan uppskatta människor för vilka de är, kanske det är något som saknas hos dig och inte dem. Tänk på det."

Men vad fan! Ett jäkla horoskop läxar upp alla som är födda i vågens tecken! Märkligt detta. Om spådamen nu ändå ska hitta på horoskop kan hon väl hitta på något fint och snällt som får en på bättre humör.

Egentligen är det mitt eget fel, alltihopa. Får sluta läsa sådant skit och därmed slipper jag störa mig på sådant.

Sötast!

Den här är en av bilderna jag och Robert hittade. Bara så ni inte får för er att vi bara studerade nakenkonst:)

image13

I´m baaack

Jag vet att ni har saknat mig:) Har dock varit lite upptagen och inte hunnit blogga.

Att träffa Robban var som vanligt härligt och uppfriskande. Han bjöd på äkta MacGyver mat, vilket alltid uppskattas!!!! Sen glömde han ge mig choklaaaa...men men, jag förlåter honom.

Ah, den mannen kan lira gitarr! Satt lite chockad och tyst då han började spela. Visste faktiskt inte att han var så bra. Sen tog rytmen över och Robban spelade medan jag dansade runt lite. Härliga metal-riffar. Varje gång jag börjar tror att metal är lite blä så hittar Robert något band som överraskar mig och får mig att tycka att det kanske inte är så pjåkigt. Speciellt a cappella-metal med trummor uppskattas av mig. Jupp, det finns, och det är jävligt bra!

Sen upptäckte jag en ny sida av mig själv som faktiskt är lite pryd iaf när det gäller nakna bilder. Robban älskar att ta foton och jag älskar konstnärliga foton så vi kollade på lite olika fotosidor och en fotobok. Vi upptäckte att  Robban gillar naket mer än vad jag gör. Konstigt nog:) Till och med de konstnärliga bilderna där tjejen är påklädd men har händerna på fel kroppsdel får mig att rysa lite. Där ser man...who know!


Give me a cosmo and some Diesel

Det blev en trevlig utgång. Det lokala bandet Diesel spelade överraskande bra och förhöjde stämningen. Dock blev det helt fel med drinkarna. Det beställdes in torrt vin men vinet som kom till bordet var allt annat än just torrt. Sedan ville jag ha en cosmo men fick, enligt bartendern, en mai tai som inte alls smakade som en mai tai. Därefter beställdes en margarita och till bordet kom något rött i highballglas. Rätta mig om jag har fel, men margarita är fasiken inte röd och serveras väl inte i highballglas?! Ja ja...till slut fick jag en margarita och bartendern halverade notan. Fair enough!

På väg hem träffar man på ett gäng föredetta elever som tog studenten i år. En något berusad fröken och ett något berusad skara elever är en dålig kombination. De insisterade på att jag skulle avslöja vem som hade varit favoriteleven i klassen, för enligt elever MÅSTE alla lärare ha en favviselev. De gav sig tillslut då jag sa att alla av dem hade varit lika kassa och därför var det omöjligt för mig att ha en favvis.  Oh yes, jag är en snäll fröken!

Dagens skratt

En sak till bara....

Dagens bästa skratt orsakades av den här konversationen:

Personen: Har inte du kamera på din mobil?

Jag: Nej, jag är inte så fotobenägen av mig.

Personen: Du har kanske fula vänner...

Hahaha!



Myspysigt

Det verkar bli en härlig lördag detta! Har varit någorlunda produktiv och som belöning blev man bjuden på grillat. Muuumsigt! Tur att det vackra vädret fortfarande håller i sig.

Nu väntar duschen och sen bär det iväg igen. Det ska skrattas, drickas gott och pratas massor....förhoppningsvist:)

Ha en trevlig lördag ni med!


Sweet home Chicago

Nu har jag blivit ännu mer internetsocial. Yes sir! Det är Skype som gäller. Fasiken vilken härlig sak att ha. Tack vare kära Ylva kommer jag nog bli en flitig Skype användare. 

Första samtalet gick till Chicago och det var så härligt att återigen höra en viss dansk skratta så hjärtligt. 

Nu gäller det bara att se till att alla andra man känner och vill "skypa med" också laddar ner Skype. Är ju superhändigt om man har vänner som inte bor inom Swe och vill ändå hålla kontakten med. Billigt och bra. Stackars alla söta vänner som flyttar men ändå inte slipper undan lilla mig. Muhahaha!

Köra över

Det är en del människor i mitt liv som har dåligt inflytande över mig. De gör mig rastlösa och griniga. Bort med dem! Här ska det minsann rensas bland vänner och bekanta.

Jag har lätt för att försöka mig på att vara vän med alla och vara folk till lags. Det resulterar i att jag ofta känner mig överkörd. Men, no more people!

Nu ska jag träffa folk när jag har tid och lust och inte stressa runt för att hinna vara folk till lags. I sakta mak ska detta ske. Faller det dig inte i smaken så be it! I don´t fucking care!

Och nej, jag pmsar inte så det här är inte en av de där infallen.

Nightwish

Inte min sorts musik egentligen men har fått den här låtens refräng på hjärnan och den vill inte bort.

la la la la: http://www.youtube.com/watch?v=Lwn5JzumGjg

Lugna puckar

Skrev nu en hel massa och det blev en jädrans långt inlägg. Suddade dock bort skitet och bestämde mig för att inte vara så avslöjande. Känns tryggast så för tillfället.

Igår hände dock något som jag har gått och väntat på ett tag. Hade börjat tappa hoppet och undra om det någonsin skulle bli som det var förr.  Nu vet jag att det kommer bli ok.  Det kommer inte vara som förr men det kommer vara bra nog.

Det kommer ordna sig!


Hör inte av dig människa!


Blir så jäkla förbannad på meningslösa samtal. Sådana där, där man snackar men ändå säger man inte ett skit till varandra. Sådant stör mig så förbannat mycket! Varför hör du av dig då? För att fråga hur jag mår och sedan vara tyst? Vad fan ska det vara bra för? Prata om du nu hörde av dig!

Och en sak till, när jag redan är igång, säg vad du tänker för jag vill inte slösa tid på att läsa mellan rader. Orkar inte med sådan skit. Jobbigt och tråkigt bara.

Har du ingenting att säga och ringer bara för att du har skuldkänslor och känner att du borde hört av dig så skippa samtalet. Skit i att höra av dig.

Over and out

Tänk om...

Igår hade jag en skum diskussion med syrran. Först var samtalet oskyldigt och det snackades om dans, musik och diverse tv program men sedan urartade samtalet till att handla om vilken tjej man skulle vilja ligga med ifall man var gay (och tjejen var gay). Syrran visste vem hon hade valt. Jag fick tänka till ordentligt där.

Hennes val var Beyoncé såklart. Då jag tog upp Ellen Degenerous som ett alternativ, så menade syrran att Ellen var "beneath her". Ett uttryck som jag helt missuppfattade på ett snuskigt sätt...såklart.

Till slut  bestämde jag mig för vem jag "ville ha". Charlotte från Sex And The City är mitt gay-alternativ. Hon ser ju så oskyldig och lite pryd ut. Det hade nog funkat bra det där. Vi hade nog bara suttit där och tittat blygt på varandra i mörkret.

Syrran påpekade dock att Samantha hade varit det bästa valet där, då hon säkert skulle kunna t.o.m förändra en helt från straight till confused. :)



Hm...svårt att välja

Utopiska drömmar om ett moln

Jag ska lära mig skriva så som han skriver.

Lära orden väva ett gyllene mönster som omfamnar hjärtat och täcker hela själens spektrum.  Vill skriva om varje person och om varje känsla som kroppar förmår känna.  Skriva om de där speciella pusselbitarna som gör oss unika och gör oss till de människor vi själva älskar och hatar, på en och samma gång. 

Han når mig genom sina ord och får mig att tappa andan. Får mig att växa och omfamna mitt barnsine och språkets leklusthet.

Drugs

Ahhh...fick höra nyss av Roban att han har TRE st chokladkakor till mig som väntar på att bli uppätna.

Robban, söta,  från och med nu är du min privata chokladlangare!


Beroende

Jag har letat igenom hela köket i jakt på något sött att stoppa i mig. Finns det verkligen inga kakor någonstans? Ballerinakex kanske? Näää...jäkla pissigt är det.
 
Måste. Ha. Något. Sött. NUUUU!!!

Så nu sitter jag här med en burk Nutella och en sked i högsta hugg. Här ska det minsann ätas choklaaa.

Får träffa Robert snart. Måste!!! Han har lovat ge mig choklad. Sådan där mörk choklad jag gillar. Urgott till en kopp kaffe. Mumsigt!

P.s.

Någon som vet var man kan få tag på billiga flygplan att köpa? Eller ni kanske känner någon som är villig att skänka bort ett flygplan? Meddela mig då snarast!

MVH

Meri

Härligt!

Blev en härlig utgång igår. Det blev inget vin men det blev öl och en drink iaf.

Hmmm...har upptäckt att sommaren har avnjutits med en hel del mojitos och pina coladas. Just dessa två drinkar blev nog mina favoriter denna sommar. Fler sådana åt folket!

A walk down the memory lane

Var ute på stan i ett ärende idag och stötte plötsligt på en massa gamla vänner och bekanta som jag inte träffat på evigheter. Var himla skoj höra vad alla gör nu för tiden. Min föraning att ett verkligt babyboom har drabbat min omgivning bekräftas även under denna promenad. Det som alla dessa gamla vänner och bekanta har gemensamt är att de har gått och skaffat barn. Vaaa?

Ja, ja....

Jag ska ut iaf och fira en vän ikväll och dricka massa vin och kanske äta gott med. Barnfritt och mysigt:)

Ha en underbar fredagkväll ni med!

Bigami

Eftersom bigami inte är tillåtet i det här landet tar jag nu ut skillsmässa med min make Rosenblm. Önskar honom all lycka med fröken B. Vinkar de båda adjö!

Inte glömma

Har lovat Mr. Peter att nämna honom i bloggen. Nu är det gjort. Sådeså!

Over and out:)

En hemsk människa

Jag är en hemsk människa.  Varje år i snart 15 år har jag glömt min väns födelsedag. Hon är en av mina allra bästa vänner och trots det så lyckas jag glömma hennes födelsedag. Hur är detta möjligt? Varje år skämms jag så förfärligt och lovar att bättra mig men gör inte det. Nästa år sker samma sak och jag drabbas av tillfällig minnesförlust vid exakt samma tidpunkt.  Sen slår det mig flera dagar senare att jag återigen har varit en hemsk människa.

Förlåt söta! Stort grattis på födelsedagen, även det här året, i efterskott!  Får se till att gottgöra det på något sätt när du nu kommer hem från semestern.

Alla dessa barn

Ja, alla får barn nu för tiden! Så är det bara. Plötsligt var jag än vänder mig så är det någon som är gravid eller har precis fått barn. Granntösen, som jag inte ens viste var gravid, går där med sin barnvagn. Två vänner har fått barn. Kusinen väntar barn. Överallt, I tell you! Det är en bar
ninvasion på gång. Alla verkar ha fött förra månaden eller kommer föda denna månad.

Är det bara i min omgivning eller är det fler som har upptäckt denna invasion? Det kanske bara är min biologiska klocka som försöker säga mig något... Hoppas inte det. 


Sår som inte läker

Igår när jag skulle kolla lite i en gammal kursbok så trillade det ut ett kuvert ur boken. Ett grönt kuvert med ett rött papper i. Hade helt glömt det här brevet. Brevet var en gammal present från en gammal, före detta vän. Det innehöll en underbar dikt skriven till mig en gång i tiden. Jag kunde inte låta bli att gråta då jag läste de välbekanta raderna och tvingades tänka tillbaka på vår vänskap och hur allt slutade.

Då och då har jag tänkt på honom och undrat vad han gör nu förtiden. Undrat om han är lycklig och om han tänkt på mig någon gång.

Jag ville höra av mig till honom men har inte kvar hans nummer. Det är kanske bäst att låta bli. Viss vänskap verkar tyvärr ha ett bäst före datum.


Tidsbrist

Det är en hel del som ska göras nu efter semestern och tiden är knapp. Har därför inte bloggat eller haft något intressant att blogga om. Jag har varit för stressad och upptagen. Ska dock försöka koppla av lite imorgon och sola. Yeeey!


Att man aldrig lär sig

Är pank efter varje semester. Man slösar för mycket pengar på helt onödiga saker , under semestern, och sedan så ångrar man sig. Varje år, samma visa.  Det värsta är att man slutar inte slösa när man kommer hem. Jag skyller allt slösande på alla reor som startar nu. Man lockas till butikerna och sedan slösar man återigen massa pengar på onödigheter, fast på hemmaplan.

Inget mer shoppande för min del. Skärpning nu Meri! Från och med imorgon så börjar jag spara. Försöka spara...

RSS 2.0